Apostolische Heilige Kerk, en de heiligen

In het rituele leven van de Apostolische Heilige Kerk, kregen de heiligen speciale aandacht en viering. Speciale administraties plaatsen privédagen ter herdenking van de nagedachtenis van de heiligen. Het christendom is een leven, een manier van leven en handelen. Er is geen meer invloedrijke maatstaf voor onderwijs en onderwijs dan een levensvoorbeeld. Onze Heer Jezus Christus Tijdens zijn drie jaar durende predikingscampagne sprak hij met mensen door parabels, bracht voorbeelden uit het dagelijks leven, pratende in de taal van het leven. Christus Zelf zei, “Ik kwam om leven te hebben en het leven was meer vol” (Johannes 10:10) en “De woorden die ik tot je heb gesproken komen van de Geest van God en geven leven” (Johannes 6:63). Een van de voorwaarden voor een licht leven is de praktische manifestatie van liefde. De apostel Johannes theoloog schrijft hierover: “kinderen, laten we niet alleen onze liefde liefhebben in woord en taal, maar de ware liefde uitgedrukt in het werk” (1 Johannes 3:18). En de heiligen zijn leden van de kerk, vervuld met de Heilige Geest, getuige van hun liefde voor God en mensen in hun leven en daden. In hun leven, de werken van het geloof, de werken van hun eigen land. “Eerlijk, fatsoenlijk, rechtvaardig, zuiver, liefhebbend, vriendelijk, deugdzaam en prijzenswaardig” (Filippenzen 4: 8). Hun geloof in God was niet afhankelijk van de omstandigheden in het leven en de woorden van de apostel. “Ik heb ook armoede erkend en veel overvloed gezien. Ik ben succesvol geweest in allerlei situaties en omstandigheden, hetzij vol voedsel en honger, of overvloed en armoede. Ik kan alle dingen door Christus doen die me kracht gaven “(Filippenzen 4: 12-13).

De heiligen toonden door hun koppige en standvastige geloof dat het leven voorbij is en dat het leven voor hen Christus is en dat dood dus betekent leven winnen (Filippenzen 1:21). Ze waren gelukkig met Christus, zoals de heilige vaders van de kerk zeggen. “Het is een vreugde om waar te zijn dat het is geboren uit de Schepper en niet uit mijn schepselen. In vergelijking met die vreugde is deze wereld vol gelach, vreugde, verdriet, alle zoetheid, bitterheid, alle schoonheid, walgelijk. ”

Het gesprek van de heiligen is een voorbeeld en een bron van inspiratie voor allen die een christelijk deugdzaam leven willen leiden. Het altaar van heiligheid staat open voor iedereen. God zelf zegt hierover: “Wees heilig, want ik ben heilig” (Leviticus 11:45). “Wees volmaakt, net zoals je hemelse Vader volmaakt is” (Mattheüs 5:48), beveelt Christus.

Er zijn heiligen wiens namen onbekend zijn voor de mensheid zijn alleen bekend aan God, en dat is de reden waarom een ​​unanieme viering van “Allerheiligen, Oven en Nieuw, Oneven en Onbekend” is vastgesteld. Deze toon wordt in oud en nieuw genoemd, dus tot de anonieme heiligen van onze tijd.

Prister Armen Melkonian