“Verwerping” “Weigeren de duivel en zijn bedrog” hogevor qarozner

Laat een reactie achter | uitgeven
Gelovigen, die door de priester worden geleid, ‘Driemaal’ oplossen, worden naar het westen gegooid en hun handen naar de kromme gedaald. Nadat ze drie keer opnieuw ‘Defiance’ zijn herhaald, keren ze naar het oosten.
“O, veracht de satan en al zijn bedrog,
En zijn boze geesten, van zijn goddeloze dienstknecht, van zijn boze werk en van elke kwade hand, om zijn weigering op te geven.
Oost-Armeens.
‘We keren af ​​van de duivel en al zijn bedrog,
Zijn illusies, zijn adviezen, zijn gang, zijn kwade daden,
Van boze engelen, kwade geesten, kwade geesten,
En weigeren om zijn boze kracht te verlaten
Wij zijn. ”
Waarom keren we naar het westen?
Christenen geloven dat onze Heer in zijn wederkomst uit het oosten zal verschijnen, dus als we bidden en naar Zijn komst kijken, wij richten onze ogen naar het oosten. Met dit advies, dat:
Het graf van de kerk, waar de kerk is gevestigd. De tafel bevindt zich aan de oostkant van de kerk, en de gelovigen staan ​​gebeden in de kerk
Naar het altaar Zo zijn zijn gedachten en harten naar het oosten gebracht
Satan slaat de geliefde tegen de achterkant van de geliefde aan
Zijn goddelijke cursus ontzetten. Satan en zijn hele leven
Als u naar het westen draait terwijl u macht verlaat,
Symbolisch afwijzen, zeg nee,
Wie sloeg ons achter de rug en dan weer draait
oosten. Elke keer als we ‘Defiance’ zeggen, we steeds weer
We keren weer af van de kracht van Satan en bewijzen onze loyaliteit aan de Heer.
S. De apostel Johannes noemt de ziel van Satan een ‘bedrieglijke geest’, in tegenstelling tot de Geest van God, die ‘de Geest der waarheid’ is.
Satan bedriegt een persoon door zich in de verleiding in te stellen om te zondigen, hoe hij handelt en met Eva omgaan. Hij is speciaal voor het kwaad om goed te tonen, als kwaad, kan ook het beeld van een engel van het licht aannemen ”
Door zijn engelen gebruikt de duivel zijn gedachten in de geest of in het hart, en daardoor rijdt hij
Wanneer iemand ze leuk vindt en gehoorzaamt, laat hij Satan kracht krijgen omdat hij ‘een slaaf is aan wie je gehoorzaamt’, zegt de apostel Paulus (Rom.

Volgens de wil van de duivel handelt de man slechte wegen, neemt zijn gang, beweegt in zijn wegen, wordt een stuk speelgoed in de handen van zijn boze engelen. De verlangens van de duivel in het menselijke hart bedriegen de mens en veroorzaken de zonde en de zonde
Het is de beurt van de mens om te bedriegen, zijn gedachten te verzwakken en zijn hart te verharden.
Uit de hiervoor genoemde kan een slechte indruk zijn dat als onze boze gedachten, verlangens en zonden het gevolg zijn van Satan’s bedrog, dan is de mens vrijgesteld van hun verantwoordelijkheid. Dus wat is berouw of waarom we het oordeel moeten krijgen?
geleden.
Laten we deze vraag beantwoorden in de woorden van onze kerkvaders. Nerses Lambronaci (12e eeuw) zegt: ‘De duivel en zijn demonen overwinnen de mens niet, tenzij men het kwaad wil doen’ ‘zonder onze wil kan de duivel ons niet in de raad werpen’ want ‘een man is vol macht.’ Wat hij wil, overweegde hij. ‘ S. Grigor Tatevatsi schrijft: “Alle zonden van de mens zijn het gevolg van de bedrieglijkheid van het kwaad en de zwakheden van de mens.” Dus door de bedrieglijkheid van de duivel zond een persoon, maar niet zonder zijn eigen toestemming en goedkeuring. Een persoon is schuldig in plaats van verplicht.

Net zoals de redding niet alleen bereikt wordt door de genade van God of niet
Of alleen door zijn vrijwillige inspanningen (Jezus ‘woord,
‘Je kunt niets zonder mij doen.’ Joh. O 6)
Maar met de hulp van deze twee. Omdat God ook de Man van Zijn is
Hij heeft een onafhankelijke persoonlijkheid opgericht, die zijn wil niet belemmert. Zo zondigen en veroordelen wij Hem door de duivel, door God te reinigen door zonde en voor eeuwig met Hem te regeeren.
En hoe om gered te worden van de bedrog van Satan? Mijn uiterlijk
Alleen naar “het oosten” naar onze Almachtige God.
De duivels advies en verlangens
Om krachtig wapen tegen God af te wijzen is onwrikbaar
Geloof en vertrouwen in de Bijbel, ook
Gods woord voor ons door de heilige vaders van de kerk. Wanneer u door Satan in de woestijn wordt verleid,
Deze wapens werden door onze Heer gebruikt als voorbeeld.

Deze oorlog tegen de duivel en zijn man
Na het luisteren kan een logische vraag onder velen ontstaan.
En wat is de reden waarom God, de Almachtige, niet onmiddellijk Satan vernietigt en die mensen verlaat
Blijf testen met hem. Was God nog steeds in staat om dit te doen?
De eerste mensen na de provocatie van Satan
Om de boze “slang” te straffen en te elimineren, maar waarom niet?
De betekenis van al dit lijden en strijd.
Nogmaals, laten we de vaders van onze kerk aangeven.

Hier gaat het om. Grigor Tatevatsi. ‘Als het is
Hij heeft hem gestraft met het vuur van Gehenna
Goede werken zouden verloren gaan. Het moet ook weten om het door de duivel te proberen